Epiphora Methode

Wist je dat je zenuwstelsel in een langdurige alarmstand kan gaan staan waardoor er minder goede doorstroming van lichaamsvloeistoffen ontstaat? Wist je dat er dan herkenbare verschijnselen kunnen ontstaan zoals: Drukgevoel op het hoofd, Haarwortelpijn, Wazig zien, Gevoeligheid voor licht/geluid, Verzuurde spieren, Koud lijf, Prikkelbare darmen, Hersenmist, extreme vermoeidheid.

 

Wist je dat je daar dan een diagnose van kunt krijgen? We zien mensen die deze verschijnselen hebben met;Post-Covid klachten, Whiplash Associated Disorder, Aura-Migraine, Fibromyalgie Syndroom, ME/CVS, Niet aangeboren hersenletsel, Hyperventilatie Syndroom en algemene stressklachten/ Burn-out met capaciteitsverlies. Er lijkt dus een gemeenschappelijke disorder of disregulatie te zijn in het systeem.

 

Met de Epiphora Methode leer je je eigen lichaam zelf geven wat het nodig heeft: betere doorstroming van lichaamsvloeistoffen zoals hersenvocht, lymfe, bloed, traanvocht, vocht tussen de spieren etc. Met de juiste ademhalingstechnieken hef je de AAN-Staan symptomen op, het zenuwstelsel kan in de herstelstand komen en verdere behandeling kan worden gestart. 

Een Epiphora traject duurt 2 maanden, waarin 4 fysieke sessies worden gepland. Het is een oefenmethode die je als persoon zelf kunt gaan doen, dit maakt dat je ook zelf verantwoordelijkheid kunt nemen over je gezondheid en hopelijk wat minder afhankelijk van behandelaren kunt worden. De oefeningen zijn liggend op bed. Je oefent in de ochtend bij het wakker worden en ’s avonds een deel er van vlak voor het slapen. Overdag zet je de houding/beweging en ademhalingsadviezen door in de activiteiten. 

 

Deze sessies worden helaas niet vergoed door de zorgverzekeraars. De totale kosten voor 4 sessies bedraagt 350 euro. Voor een afspraak kun je bellen met 0475-600446. Robbert Fleer en Guusje van Ratingen zijn onze Epiphora coaches.